18 – Intervju med Minna Technologies grundare och VD Joakim Sjöblom

november 6, 2019

I det här avsnittet intervjuar vi Joakim Sjöblom, VD och grundare av fintechbolaget Minna Technologies. ..

Porträttbild på Joakim Sjöblom
Porträttbild på Joakim Sjöblom

I det här avsnittet intervjuar vi Joakim Sjöblom, VD och grundare av fintechbolaget Minna Technologies. Vi får följa med på resan från att varit med i tv-programmet Draknästet till att lanseras hos en av Sveriges största banker och fått investering från världens största betalbolag Visa.

Minna technologies grundades 2016

Minna Technologies har vuxit från 3 till 55 personer på 3 år och har över en halv miljon användare i Sverige. Idag jobbar Minna Technologies med banker i 7 länder runt om i Europa. Minna Technologies är idag en av få open banking tjänster som banker redan idag kan tjäna pengar på att implementera. Minna Technologies erbjuder fyra olika produkter; Identify – transaktionsdata analys, Cancel – hjälper kunder att säga upp sina abonnemang, Improve – hjälper kunderna att hitta en bättre produkt på marknaden än det den har idag, Discover – hjälper kunder att hitta nya passande tjänster.

I intervjun berättar Joakim om att bankernas mindset skiftat från competion till collaboration efter PSD2 men att många storbanker har lite Nokia-varning, höga marginaler och förlitar sig mycket på gamla produkter så som bolån. Det här och mycket mer får ni höra om i det här avsnittet. 

Joakim Sjöblom

Minna Technologies

Guests

Avatar
Interviewee

Joakim Sjöblom

Listen Also

Comments are closed.